Facebook, Google, Snapchat og TikTok indkaldes til møde

Tech-giganter indkaldes til møde: De skal tage større ansvar for børn og unge. For at finde effektive løsninger for aldersverifikation mod skadeligt indhold online, inviterer erhvervsminister Morten Bødskov Facebook, Google, Snapchat og TikTok til møde.

Regeringen vil passe bedre på børn og unge i deres digitale liv, så de ikke møder videoklip og billeder med åbenlys vold, selvmord og seksuelle krænkelser.

Der er et stort arbejde i gang i EU-regi for fælles løsninger på tværs af landegrænser. Men på nuværende tidspunkt er der kun meget begrænset fremdrift.

Derfor har erhvervsminister Morten Bødskov inviteret en række tech-giganter og interessenter til drøftelse om aldersverifikation på onlineplatforme for at finde effektive løsninger på problemet med aldersverifikation.

”Helt grundlæggende skal det være trygt og sikkert for vores børn og unge at færdes online. Men når man kan møde helt forfærdeligt indhold med alt fra vold til seksuelle krænkelser, så er der noget galt. Vi er nødt til at få løst problemet i en fart, og det kræver en fælles front fra EU. Men nu er det en gang sådan, at Tech-giganterne har skabt problemet med, at børn og unge online udsættes for skadeligt indhold, og de skal til at tage det ansvar alvorligt. Derfor må de komme til bordet med reelle løsninger. Jeg håber, at de vil tage imod invitationen, og vi kan samarbejde om hurtigst muligt at finde effektive værktøjer til at beskytte vores børn og unge i deres digitale liv,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

For at sikre fremdrift i Kommissions arbejde har erhvervsminister Morten Bødskov også sendt et brev til Thierry Breton, EU-kommissær for det indre marked, hvori det opfordres at sætte krav til tech-giganterne om, at de selv skal sikre effektiv aldersverifikation på deres platforme.